Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Schengeni országok
  2015-09-17 18:21:21, csütörtök
 
  A schengeni egyezmény az Európai Unió (EU) első és harmadik pillérének része, amely elsősorban a belső határőrizet megszüntetését és a külső határok közös ellenőrzését jelenti
Schengeni országok
...... .......


...... ........... ........... .....


Magyarország a schengeni együttműködésben.
Magyarország a csatlakozási tárgyalásokon a Bel- és Igazságügyi Együttműködés fejezeten belül tárgyalt a schengeni együttműködésről és a vonatkozó joganyag átvételéről. Az Európai Unióhoz való csatlakozás időpontjában Magyarország nem nyerte el azonnal a teljes ,,schengeni tagságot", nem került sor az ellenőrzés megszüntetésére az EU tagállamai és Magyarország közötti belső határszakaszokon. Ehhez egyrészt a felkészültséget vizsgáló átfogó szakértői ellenőrzés eredményei alapján hozott tanácsi döntés volt szükséges, másrészt kapcsolódnunk kellett az egységes határ ellenőrzési rendszer számítógépes információs bázisát biztosító II. Schengeni Információs Rendszerhez (SIS II), amelynek a korábbi schengeni övezetbeli országok részéről történő kifejlesztése és üzembe állítása csak 2007-re lett készen.
2007. november 15-én az Európai Parlament jóváhagyta Magyarország és nyolc másik állam (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta, Szlovákia, Szlovénia) csatlakozását a schengeni övezethez. 2007. december 21-étől megszűnt az állandó határellenőrzés a magyar-osztrák, a magyar-szlovén és a magyar-szlovák határon, ami azonban azzal jár, hogy a határtól akár 30 km távolságra is találkozhatunk fokozott rendőri ellenőrzéssel, és továbbra is szükség lesz az érvényes úti okmányra. Eközben megszigorodik az ellenőrzés a magyar-horvát, a magyar-román, a magyar-szerb és a magyar-ukrán határokon. A már szintén uniós tag, de a schengeni egyezményhez egyelőre nem csatlakozó Románia és Horvátország esetében egymegállásos határforgalom-ellenőrzési rendszer működik, azaz egy helyen zajlik a román és magyar, illetve horvát és magyar ellenőrzés, a határ pedig személyi igazolvánnyal is átléphető.
A repülőterek határállomásain ténylegesen 2008. március végétől, a nyári menetrend életbe lépésével egy időben léptek hatályba a schengeni szabályok.
/Forrás: wikipedia/

Határsáv wikipedia Link

Az országhatár két politikai-adminisztratív szempontból egymástól független ország között húzódó adminisztrációs vonal, amelynek többféle funkciója, megjelenése, értelmezése és hatása van, ezek következtében pedig több meghatározása is lehetséges. A mindennapi szóhasználatban ország- vagy államhatárnak, esetleg röviden határnak nevezik a fenti vonalon kívül a határvonalnak azt a közvetlen környezetét is, ahol az országhatárhoz kapcsolódó intézmények, objektumok (például határátkelőhelyek) is megvalósulnak.

Illegális határátlépés fogalma: azok az emberek akik a hivatalos szerveket /határőröket/ megkerülve lépnek be egy másik országba.
Magyarország határátkelő helyei Link


Forrás: euvonal.hu
Az 1985-ben aláírt Schengeni Megállapodás, valamint a Schengeni Végrehajtási Egyezmény, melynek aláírására 1990-ben került sor, végül 1995-ben léptek életbe, s számolták fel a térségen belül a belső határellenőrzést. Ezzel egyidejűleg a külső országokkal szemben fokozottá vált az ellenőrzés, valamint az egyezményeket aláíró tagországok közös szabályokat alakítottak ki olyan lényeges kérdésekben, mint a menekültügy, valamint a vízumpolitika, melyek szintén biztonsági célokat szolgáltak.
Hazánk schengeni övezethez való teljes jogú csatlakozása 2008. január 1-én történt meg, amióta a magyar állampolgárok is ellenőrzés nélkül léphetik át a belső, schengeni határokat. Az övezethez tartozó országok állampolgárai azonban kizárólag a belső határokon közlekedhetnek ellenőrzés nélkül. Az egyezmény hatálya alá nem tartozó országokból a térségbe érkezőknek ugyanúgy határátkelőhelyen történő ellenőrzésen keresztül léphetnek csak be, mint ahogy a tagországokból is csak így lehetséges a kilépés.
A schengeni egyezménynek köszönhetően az áthaladás sokkal gyorsabbá és zökkenőmentesebbé vált a tagországok között. Mivel az ilyen irányú szabadságjogok plusz biztosításával felszabadultak kapacitások, ezeket a külső határok határátkelőhelyeinek fokozott ellenőrzésére tudják fordítani az övezetet határoló államok.
A Schengeni Információs Rendszer létrejöttével a tagországok közötti szorosabb együttműködés megvalósítása volt a cél, mégpedig a bűnügyi területeken. A térségbe történő beutazás alkalmával többféle vízumtípus közül válogathatnak az övezeten kívülről érkezők attól függően, milyen tartózkodást terveznek a schengeni térségben. Az Európai Unió minden, utólag az egyezményhez csatlakozni kívánó ország számára, így Magyarországnak is anyagi támogatást nyújtott a csatlakozás feltételeinek megteremtésére.
Térkép


...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: határellenőrzést, határszakaszokon, együttműködésben, együttműködésről, határállomásain, szóhasználatban, magyarországnak, felkészültséget, adminisztrációs, határellenőrzés, megszüntetésére, szabadságjogok, biztosításával, adminisztratív, közlekedhetnek, felszabadultak, országhatárhoz, megteremtésére, tagországokból, megszüntetését, találkozhatunk, állampolgárok, lengyelország, létrejöttével, állampolgárai, megszigorodik, együttműködés, kapcsolódnunk, ellenőrzésére, kifejlesztése, feltételeinek, igazolvánnyal, vízumpolitika, egyezményeket, csatlakozását, államhatárnak, schengeni egyezmény, belső határőrizet, külső határok, schengeni együttműködésben, csatlakozási tárgyalásokon, schengeni együttműködésről, vonatkozó joganyag, teljes „, ellenőrzés megszüntetésére, felkészültséget vizsgáló, egységes határ, korábbi schengeni, schengeni övezethez, állandó határellenőrzés, határtól akár, schengeni egyezményhez, Európai Unió, Igazságügyi Együttműködés, Európai Unióhoz, Schengeni Információs Rendszerhez, Európai Parlament, Schengeni Megállapodás, Schengeni Végrehajtási Egyezmény, Schengeni Információs Rendszer,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Emberként automatikusan értéke...  Mosolyogtál már ma?  Fodor Ákos költő,  A könnyek összegyűjtése  Alakot vált...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Fodor Ákos költő,  Jó éjszakát  Emberként automatikusan értéke...  Föld napja április 22  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  A lelki élet nem arról szól, ....  Naplemente  Mosolyogtál már ma?  Sokkal bölcsebb a természet,  Környezetvédelem  Aki szeret, annak senki sem id...  Minden gyerek jó.  Gondolatok az életről és szere...  S a dalok tanulsága  Emberként automatikusan értéke...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  György napra  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Próbálkozni kell ahhoz,  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Alakot vált...  Szent György nap  Naplemente  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Gaál Viktor gondolata  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Miért nem menti meg Jézus...  A végzet az  Jó éjt  Volt egy...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  György napra  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Mindenünk, amink van, amit sze...  Messziről jött ember  Maradék idő 
Bejegyzés Címkék
schengeni egyezmény, belső határőrizet, külső határok, schengeni együttműködésben, csatlakozási tárgyalásokon, schengeni együttműködésről, vonatkozó joganyag, teljes &#8222, ellenőrzés megszüntetésére, felkészültséget vizsgáló, egységes határ, korábbi schengeni, schengeni övezethez, állandó határellenőrzés, határtól akár, schengeni egyezményhez, helyen zajlik, határ pedig, repülőterek határállomásain, nyári menetrend, időben léptek, schengeni szabályok, mindennapi szóhasználatban, fenti vonalon, közvetlen környezetét, országhatárhoz kapcsolódó, emberek akik, hivatalos szerveket, másik országba, 1985-ben aláírt, térségen belül, belső határellenőrzést, külső országokkal, egyezményeket aláíró, magyar állampolgárok, övezethez tartozó, belső határokon, egyezmény hatálya, térségbe érkezőknek, schengeni egyezménynek, áthaladás sokkal, tagországok között, ilyen irányú, övezetet határoló, tagországok közötti, bűnügyi területeken, térségbe történő, övezeten kívülről, schengeni térségben, egyezményhez csatlakozni, csatlakozás feltételeinek, határellenőrzést, határszakaszokon, együttműködésben, együttműködésről, határállomásain, szóhasználatban, magyarországnak, felkészültséget, adminisztrációs, határellenőrzés, megszüntetésére, szabadságjogok, biztosításával, adminisztratív, közlekedhetnek, felszabadultak, országhatárhoz, megteremtésére, tagországokból, megszüntetését, találkozhatunk, állampolgárok, lengyelország, létrejöttével, állampolgárai, megszigorodik, együttműködés, kapcsolódnunk, ellenőrzésére, kifejlesztése, feltételeinek, igazolvánnyal, vízumpolitika, egyezményeket, csatlakozását, államhatárnak, egymegállásos, határforgalom, válogathatnak, meghatározása, következtében, ellenőrzéssel, tárgyalásokon, határvonalnak, megvalósítása, megvalósulnak, egyezményhez, magyarország, egyezménynek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7951
  • e Hét: 42937
  • e Hónap: 76091
  • e Év: 309838
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.